Joululahjavinkkejä ja kesälomasuunnitelmia – kirjamessujen anti (sis.arvonnan)

Kaksi viikkoa sitten oli kirjamessut, joiden satoa olen käynyt läpi ja lukenut viimeisten viikkojen aikana. Näistä olen poiminut kolme huippua, jotka haluan jakaa myös teidän kanssa. Sen lisäksi artikkelin lopusta löytyy arvonta, jossa myös teillä lukijoilla on mahdollisuus päästä osaksi kirjamessujen antia. 🙂

Messupäivä lähti käyntiin kahvilla. 😀

Suurimman vaikutuksen minuun teki aivan uusi lastenkirja pullopostia! Olin jo aiemmin bongannut kyseisen kirjan mainoksen Facebook feedistäni, joten tutunnäköinen piste herätti huomioni. Messuilla oli helppo tutustua tuotteeseen, jossa sainkin suoraan kirjan kirjoittajalta, Tuire Siiriäiseltä, esittelyn kirjan vaiheista. Kyseessä on siis netistä tilattava, oman lapsen mukaan personoitava lastenkirja.  On siis mahdollista saada tilattua omalle lapselle aivan uniikki oma kirja! Kirjan tekeminen on myös helppoa. Menet nettiin, kirjoitat tarvittavat tiedot ja kirja tulee kotiin postissa.  Ihmettelen kovasti miten Suomessa ei ole tätä keksitty aiemmin. Tämähän on aivan ihana ajatus ja erittäin sopiva yksilölliseksi lahjaksi! Kirjassa on ihana tarina, jossa tulee esiin monta luonteenvahvuutta, kuten ystävällisyys, sinnikkyys, rohkeus, uteliaisuus, luovuus ja kauneuden arvostus.

Vinkkinä! Kirja sopii lapsen kanssa luonteenvahvuuksien käsittelyyn ja personoituun viestiin voi laittaa lapsen omat luonteenvahvuudet. Tässä kirjassa on paljon mahdollisuuksia lapsen positiivisen kasvatuksen saralla!

Psst! Jos kiinnostuit, niin kannattaa osallistua artikkelin lopussa olevaan kirjan lahjakortin arvontaan. 😉

Kirjasta lisää täältä: Uutta Suomessa: personoitu lastenkirja Pullopostia! tuo lapsen ja aikuisen mukaan tarinaan

Kirjan omat sivut: https://www.pullopostia.fi/

Pullopostia! – kirja ja kirjan kirjoittaja Tuire messupisteellä

Toinen minut yllättänyt ja mielenkiintoa herättänyt piste oli Sastamala, joka rehellisesti ei kilauttanut mitään kelloja muistissani. Mietin läpi tietämäni kirjakustantajat ja tuotemerkit, kunnes tajusin kyseessä olevan kaupungin. Miten Sastamala ja kirjamessut sitten liittyvät yhteen?

Sain tähän vastauksen messupisteen esittelijältä, joka aloitti kertomalla, että Sastamala on Suomen kirjapääkaupunki, jossa järjestetään vuosittain vanhan kirjallisuuden päivät.

Miten minä, kirjahistoriaa yliopistossa lukenut, en tiennyt tätä? Täytyy myöntää, että hieman jopa alkoi nolottaa tietämättömyyteni. Onneksi asia tuli korjattua ja sain ystävälliseltä henkilökunnalta katsauksen Sastamalan historiaan, vanhan kirjallisuuden päiviin ja sen tarjontaan.

Opin myös, että Sastamalasta löytyy myös suomalaisen kirjan museo, Pukstaavi sekä Herra Hakkaraisen talo, johon 5-vuotias poikani teki heti seuraavan lomatoivomuksen.

Toivoisin lapseni innostuvan yhtä paljon elämänsä aikana kirjoista, kun isänsä ja äitinsä. Yksi tärkeä asia lapsen innostuksen herättelyssä on tietenkin tuoda tämä mahdollisuus lapsen elämään. Tämä kohde lisätään siis ehdottomasti ensi kesän kesälomalistaan. Kohti vanhan kirjallisuuden päiviä ja lapsen kirjainnostusta!  🙂

Vanhan kirjallisuuden päivät ovat pääsymaksuton tapahtuma ja ne tarjoavat myös paljon puuhaa lapsiperheille. Lisää tietoa löytyy tapahtuman sivuilta.

Sastamalan ihanan värikäs messupiste

Kolmas pysäyttäjä oli Putinki, joka herätti mielenkiintoni aiemmin kirjakaupasta löytyneiden aikuisten palkintotarrojen takia. Ilokseni löysin messuilta myös samoja tarroja lisää omana kokoelmiini ja myös teille jaettavaksi. 🙂

Putinki houkuttelevine hyllyineen ja tuotteineen

Näiden lisäksi kiersin muun muassa tutun Ps-kustannuksen pisteen ja hankin varastoon läheisille hyvinvoinnin joululahjoja, Huomaa Hyvä! – ja Hyvän mielen vuosi – materiaalista.

Ensimmäiseltä messupäivältä tarttui mukaan myös vino pino muita kirjoja luettavaksi ja lahjoiksi. Kaikkeen en ole vielä ehtinyt uppoutua, mutta kirjoissa ei onneksi ole eräpäivää, joten niihin ehtii tarttua myöhemminkin.

Poikani ja kartan mahdollisuudet

Kävin messuilla vielä toisena päivänä 5-vuotiaan poikani kanssa ja annoin hänen valita, mihin menemme ja mitä teemme. Otin siis täysin lapsilähtöisen näkökulman. Poika katsoi karttaa, osoitteli paikkoja, neuvoi menemään vasemmalle ja oikealle kulmista. Oli ihanaa viettää päivää ilman suunnitelmaa ja aikatauluja. Poikani taas nautti, että sai päättää aivan itse, mitä tehdään ja mihin suuntaan mennään. Löysimme monia paikkoja, mitä itselleni ei edes tullut mieleen katsastaa! 🙂

Lasten alueen antia

Lisää tunnelmia messupäivistä ja messujen löytyjä positiivisen kasvatuksen instagramista.

Haluan jakaa osan messujen löydöistä teidän lukijoiden kanssa ja pitkästä aikaa aion järjestää arvonnan pelkästään blogin puolella.

Arvottavana on esittelemieni pisteiden tuotteita. Hyvän mielen keltaiseen kassiin sujahtaa arvottavaksi Pullopostia! – lahjakortti, jolla saa tilattua yhden personoidun Pullopostia – kirjan maksutta. Sastamalan vanhan kirjallisuuden päivien vihko- ja kynäsetti sekä kassi ja Putinkin palkintotarrat aikuisteluun. Tämä koko paketti lähtee jollekin onnekkaalle! 🙂

Mukaan arvontaan pääsee kommentoimalla tätä artikkelia perjantaihin 17.11.2017 kello 23.59 mennessä. Onnea arvontaan! 🙂

43 kommenttia artikkeliin ”Joululahjavinkkejä ja kesälomasuunnitelmia – kirjamessujen anti (sis.arvonnan)

 1. Henna sanoo:

  Kirjamessuilla en ole koskaan käynyt, mutta Herra Hakkaraisen talossa kyllä. Upea matkakohde koko perheelle!
  Pullopostia-kirja vaikuttaa mielenkiintoiselta, se olisi hieno lahja omille tai kummilapsille.

  Tykkää

 2. Suvi sanoo:

  Mukana 🙂
  Kirjamessuilla ei ole koskaan tullut käytyä mutta ehkä vielä joskus, sillä kaikkea kivaa näköjään löytyy.

  Tykkää

 3. Piia sanoo:

  Minultakin jäivät valitettavasti messut väliin tänä vuonna. Toivottavasti ensi vuonna pääsen. Ihana antaa lapsen johdattaa seikkailuun!

  Tykkää

 4. Sanna P sanoo:

  Mukana ihanassa arvonnassa! Minua harmittaa, että kirjamessut jäivät minulta tänä vuonna väliin muiden kiireiden vuoksi, oleen yleensä muuten aina käynyt. No mutta, ensi vuonna sitten! 🙂

  Tykkää

 5. pimassou sanoo:

  Oli minustakin oikein mukavat messut, vielä kun olisi ehtinyt toisenakin päivänä käydä tutkimassa loput osastot. 🙂 Mukana arvonnassa!

  Tykkää

 6. Elina sanoo:

  En ole koskaan käynyt kirjamessuilla ja täytyy sanoa, että tämä juttu sai minut haluamaan kirjamessuille. Ensi vuoden messuja odottamaan ja miten ihana ajatus tuossa pullopostia-kirjassa onkaan. 🙂

  Tykkää

 7. Sanna sanoo:

  Tuttuakin tutumpi on tuo Sastamala (Vammala oli vielä silloin, kun siellä asuin), vanhan kirjallisuuden päivät ja herra Hakkaraisen talokin. Isommilla lapsillani on kirjat, joissa he itse ystävineen seikkailevat. Nuorimmalle Pulloposti olisi siis monessakin mielessä oivallinen, koska häneltä sellainen puuttuu. Mukana ollaan!

  Tykkää

 8. Taina Caruso sanoo:

  Harmi kun tänä vuonna jäivät messut käymättä. Mielenkiintoinen tuo pulloposti-kirja, lahjaksi menisi ystäväni pojalle.

  Tykkää

 9. niinasiv sanoo:

  Onpa teillä ollut mahtava kirjamessupäivä. Harmittaa kun meillä oltiin sairastuvalla koko viikonloppua ja jäi messuilut välistä. Mutta mukana arvonnassa! 🙂

  Tykkää

 10. Päivi sanoo:

  En ole koskaan päässyt käymään messuilla. Ehkä haaveni viimein toteutaa ensi kerralla. Opiskelijana kovasti haluaisin laajentaa tietoutta juurikin kirjojen kautta 🙂 Lasten kirjat ovat niin opettavaisia jo aikuisillekin.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s