Hyvän mielen vuosi on mielen herkkupussi sis.arvonnan

Median kaikki kanavat tuntuvat työntävän hyvinvointitaitoja, mielen treenausta ja uusien taitojen opettelemista. On artikkeleita, ohjeita, vinkkejä ja niksejä. Tiedonpätkiä sieltä täältä.  Mutta miten sitä tehdään pitkäjänteisesti? Miten mielestä pidetään huolta ja sitä vahvistettaan? Millaisella mielen treenillä parannamme hyvinvointiamme?

Olen aiemmin lukenut ja kirjoittanut arvion Maaretta Tukiaisen aiemmasta kirjasta Hyvän mielen taidot -> Hyvän mielen taidot ovat mielen herkku. Hyvän mielen vuosi tehtäväkirja on aiemman kirjan itsenäinen jatko-osa. Tehtäväkirja itsetuntemuksen kehittämiseen. Tämäkin kirja perustuu koottuun tutkimustietoon positiivisesta psykologiasta ja luovuusteorioista.

Avaan minulle tulleen paketin. Hätkähdän. Ensikosketus yllättää. Aistit saavat uutta tuntua kirjan kankaisesta kannesta.  Kirjasta tulee heti arvokas olo. Ulkonäköön ja kirjan laatuun on selvästi panostettu. Värit ovat kuin namipurkista. Ne houkuttelevat koskemaan, ottamaan kirjan käteen ja tunnustelemaan.

Mutta kuten George Eliot meitä muistuttaa ”don´t judge a book by its cover” edes silloin kun kannet ne ovat hyvät. Positiivisesti yllättäneen kannen jälkeen jännittää avata kirja, vastaako sisältö jo korkealle nousseita odotuksiani?

Hyvän mielen vuosi pino

Kirjan sivut ovat mustavalkoiset ja värikkyys jää kanteen. Hetken mielennotkahduksen jälkeen kuitenkin tajuan. Hetkinen. Tämähän on tarkoitus värittää itse! Sen lisäksi, että kirjoitamme ja teemme harjoituksia mielen hyväksi, voi kirjan sivut koristella ja väritellä mieleisekseen.

Kirja on tarkoitettu koko vuoden itsetuntemuksen kehittämiseen sekä järjestyksen tuomiseen mieleen ja arkeen. Mielen konmarista puhuu Maaretta aamutv:n haastattelussa. Mieleen voi tarttua kaikkea turhaa ja negatiivista, jota on hyvä siivota pois.

Vuosi tuntuu aluksi pitkältä ajalta, mutta tämä ei olekaan mikään pikadieetti, vaan kunnon elämäntapamuutos. Pitkäjänteisellä mielenharjoittelulla myös vaikutukset kestävät pidempään. Vuodessa mielen hoitamisesta, aivojen treenaamisesta ja omasta hyvinvoinnista huolehtimisesta tulee tapa ja rutiini.

Tässä tehtävä on myös jaettu tarpeeksi pieniin askeliin.” Pieni askel on lyhyt ja tuntuu helpolta. Niin helpolta, että niitä voi ottaa monta peräkkäin.”, löytyy Maaretan kirjoittamista alkusanoista.

Kirjan alusta löytyy hyvät käyttöohjeet ja se on rakennettu 13 teeman pohjalle, jotka käydään läpi 53 viikossa. Alun  teemasta mistä minä tulen päästään loppuun miten ylläpidän toivoa? Väliin jää monta hyvää harjoitusta hyvän mielen taitojen vahvistamiseen ja välinettä itsetuntemukseen, kuten kukoistuskompassi ja ystävällisyyden kehä. 

Aiemmin kirjoitin hyvän mielen taidoista mielen herkkuina. Nyt niitä on luvassa koko vuodelle. Mieleeni nousee. Mitä jos antaisin seuraavan vuoden itselleni lahjaksi? Hoitaisin omaa mieltäni, siivoaisin turhan taakan ja varaisin kalenterista pienen ajan myös itselleni? Ehkä tekisin sillä palveluksen myös läheisilleni?

Parasta kirjassa on se, että sen voi aloittaa milloin vain, eikä odottaa maagiseen uudenvuoden yöhön. Itse päätin pohdintojen jälkeen aloittaa oman hyvän mielen vuoteni viikosta 40. Raportoin etenemistä instagram sivuillani. Tervetuloa seuraamaan!

 

Hyvän mielen vuosi alku

Tästä se sitten alkaa…

 

Lisää kirjasta ja Maaretta Tukiaisesta:

Hyvän mielen vuosi sivut

Maaretan kotisivut

ARVONTA: Haluaisitko Hyvän Mielen Vuosi tehtäväkirjan itsellesi? Nyt se on mahdollista täysin ilmaiseksi. Arvon yhden kirjan blogissani ja toisen positiivisen kasvatuksen facebook-sivuilla.

Osallistumisaika on 15.9.-21.9.2017 kello 23.59 asti. Arvontaan osallistuu vastaamalla kommentteihin kysymykseen: Minkä värisen Hyvän mielen vuosi – kirjan haluaisit? Keltaisen, pinkin vai turkoosin? Arvonta suoritetaan 22.9.2017 ja voittajaan ollaan yhteydessä saman päivän aikana.

Arvon toisen kirjan myös positiivisen kasvatuksen facebook sivuilla. Siihen pääsee mukaan kommentoimalla sivujen kilpailukuvaa. Tarkemmat osallistumisohjeet löytyvät sivuilta.

Onnea arvontaan! 🙂

227 kommenttia artikkeliin ”Hyvän mielen vuosi on mielen herkkupussi sis.arvonnan

  1. Suvi sanoo:

    Värillä ei ole väliä, kaikki ovat niin ihania, kunhan vaan arpaonni osuisi kohdalle. Tämän kirjan tarjoamat pohdinta- ja hiljentymishetket tärkeiden asioiden äärelle, tekisi hyvää tulevalle vuodelleni, jolloin minulle on tapahtumassa suuria elämänmuutoksia ja -haasteita.

    Tykkää

  2. pimassou sanoo:

    Mahdoton valinta, kun kaikki kolme väriä ovat niin kauniita! Mutta uskoisin, että keltainen toisi auringon myös pilvisempiin päiviin. 🙂

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s