Hyvän mielen vuosi on mielen herkkupussi sis.arvonnan

Median kaikki kanavat tuntuvat työntävän hyvinvointitaitoja, mielen treenausta ja uusien taitojen opettelemista. On artikkeleita, ohjeita, vinkkejä ja niksejä. Tiedonpätkiä sieltä täältä.  Mutta miten sitä tehdään pitkäjänteisesti? Miten mielestä pidetään huolta ja sitä vahvistettaan? Millaisella mielen treenillä parannamme hyvinvointiamme?

Olen aiemmin lukenut ja kirjoittanut arvion Maaretta Tukiaisen aiemmasta kirjasta Hyvän mielen taidot -> Hyvän mielen taidot ovat mielen herkku. Hyvän mielen vuosi tehtäväkirja on aiemman kirjan itsenäinen jatko-osa. Tehtäväkirja itsetuntemuksen kehittämiseen. Tämäkin kirja perustuu koottuun tutkimustietoon positiivisesta psykologiasta ja luovuusteorioista.

Avaan minulle tulleen paketin. Hätkähdän. Ensikosketus yllättää. Aistit saavat uutta tuntua kirjan kankaisesta kannesta.  Kirjasta tulee heti arvokas olo. Ulkonäköön ja kirjan laatuun on selvästi panostettu. Värit ovat kuin namipurkista. Ne houkuttelevat koskemaan, ottamaan kirjan käteen ja tunnustelemaan.

Mutta kuten George Eliot meitä muistuttaa ”don´t judge a book by its cover” edes silloin kun kannet ne ovat hyvät. Positiivisesti yllättäneen kannen jälkeen jännittää avata kirja, vastaako sisältö jo korkealle nousseita odotuksiani?

Hyvän mielen vuosi pino

Kirjan sivut ovat mustavalkoiset ja värikkyys jää kanteen. Hetken mielennotkahduksen jälkeen kuitenkin tajuan. Hetkinen. Tämähän on tarkoitus värittää itse! Sen lisäksi, että kirjoitamme ja teemme harjoituksia mielen hyväksi, voi kirjan sivut koristella ja väritellä mieleisekseen.

Kirja on tarkoitettu koko vuoden itsetuntemuksen kehittämiseen sekä järjestyksen tuomiseen mieleen ja arkeen. Mielen konmarista puhuu Maaretta aamutv:n haastattelussa. Mieleen voi tarttua kaikkea turhaa ja negatiivista, jota on hyvä siivota pois.

Vuosi tuntuu aluksi pitkältä ajalta, mutta tämä ei olekaan mikään pikadieetti, vaan kunnon elämäntapamuutos. Pitkäjänteisellä mielenharjoittelulla myös vaikutukset kestävät pidempään. Vuodessa mielen hoitamisesta, aivojen treenaamisesta ja omasta hyvinvoinnista huolehtimisesta tulee tapa ja rutiini.

Tässä tehtävä on myös jaettu tarpeeksi pieniin askeliin.” Pieni askel on lyhyt ja tuntuu helpolta. Niin helpolta, että niitä voi ottaa monta peräkkäin.”, löytyy Maaretan kirjoittamista alkusanoista.

Kirjan alusta löytyy hyvät käyttöohjeet ja se on rakennettu 13 teeman pohjalle, jotka käydään läpi 53 viikossa. Alun  teemasta mistä minä tulen päästään loppuun miten ylläpidän toivoa? Väliin jää monta hyvää harjoitusta hyvän mielen taitojen vahvistamiseen ja välinettä itsetuntemukseen, kuten kukoistuskompassi ja ystävällisyyden kehä. 

Aiemmin kirjoitin hyvän mielen taidoista mielen herkkuina. Nyt niitä on luvassa koko vuodelle. Mieleeni nousee. Mitä jos antaisin seuraavan vuoden itselleni lahjaksi? Hoitaisin omaa mieltäni, siivoaisin turhan taakan ja varaisin kalenterista pienen ajan myös itselleni? Ehkä tekisin sillä palveluksen myös läheisilleni?

Parasta kirjassa on se, että sen voi aloittaa milloin vain, eikä odottaa maagiseen uudenvuoden yöhön. Itse päätin pohdintojen jälkeen aloittaa oman hyvän mielen vuoteni viikosta 40. Raportoin etenemistä instagram sivuillani. Tervetuloa seuraamaan!

 

Hyvän mielen vuosi alku

Tästä se sitten alkaa…

 

Lisää kirjasta ja Maaretta Tukiaisesta:

Hyvän mielen vuosi sivut

Maaretan kotisivut

ARVONTA: Haluaisitko Hyvän Mielen Vuosi tehtäväkirjan itsellesi? Nyt se on mahdollista täysin ilmaiseksi. Arvon yhden kirjan blogissani ja toisen positiivisen kasvatuksen facebook-sivuilla.

Osallistumisaika on 15.9.-21.9.2017 kello 23.59 asti. Arvontaan osallistuu vastaamalla kommentteihin kysymykseen: Minkä värisen Hyvän mielen vuosi – kirjan haluaisit? Keltaisen, pinkin vai turkoosin? Arvonta suoritetaan 22.9.2017 ja voittajaan ollaan yhteydessä saman päivän aikana.

Arvon toisen kirjan myös positiivisen kasvatuksen facebook sivuilla. Siihen pääsee mukaan kommentoimalla sivujen kilpailukuvaa. Tarkemmat osallistumisohjeet löytyvät sivuilta.

Onnea arvontaan! 🙂

227 Recent Comments
 • Anna Snaterse
  21.9.2017 09:05

  Ehdottomasti keltainen, toisi sen auringon päivään!

  Reply
  • Kaisa Pehkonem
   22.9.2017 08:26

   Keltainen-Se tuo voimaa 🙂

   Reply
 • Hannele Honkanen
  21.9.2017 09:19

  Turkoosi 🙂

  Reply
 • Anna
  21.9.2017 09:26

  Keltainen

  Reply
  • Hanna Mäenpää
   21.9.2017 13:17

   Pinkki olisi ihana ❤️

   Reply
 • Suvi
  21.9.2017 10:00

  Värillä ei ole väliä, kaikki ovat niin ihania, kunhan vaan arpaonni osuisi kohdalle. Tämän kirjan tarjoamat pohdinta- ja hiljentymishetket tärkeiden asioiden äärelle, tekisi hyvää tulevalle vuodelleni, jolloin minulle on tapahtumassa suuria elämänmuutoksia ja -haasteita.

  Reply
 • Riikka Suurnäkki
  21.9.2017 10:01

  Ehdottomasti turkoosi 💙

  Reply
 • Tessa
  21.9.2017 10:31

  Turkoosi!

  Reply
 • pimassou
  21.9.2017 11:17

  Mahdoton valinta, kun kaikki kolme väriä ovat niin kauniita! Mutta uskoisin, että keltainen toisi auringon myös pilvisempiin päiviin. 🙂

  Reply
 • Minna
  21.9.2017 11:18

  Turkoosi 💙

  Reply
 • Ritu
  21.9.2017 12:38

  Pinkki

  Reply
 • Viivi
  21.9.2017 12:53

  Keltainen!

  Reply
 • Iira Niemeläinen
  21.9.2017 14:54

  Pinkki! Väri toisi arkeen ne vaaleanpunaiset linssit joiden läpi erilaisia elämän kommelluksia olisi mukavampi katsoa 🙂

  Reply
 • Katja
  21.9.2017 15:28

  Kaikki nuo värit ovat ihania, mutta pinkki voisi olla se väri nyt 💖

  Reply
 • Erika
  21.9.2017 16:01

  Turkoosi ois niin herkku 😍

  Reply
 • Niina
  21.9.2017 16:17

  Hyvän mielen kalenteriksi sopisi keltainen, piristävä, iloisen mielen ja auringon väri! (:

  Reply
 • Elina
  21.9.2017 19:06

  Turkoosin.

  Reply
 • Hannele rönkkö
  21.9.2017 21:09

  Pinkki

  Reply
 • Noora
  21.9.2017 21:46

  Keltainen

  Reply
 • Kaisa
  21.9.2017 23:28

  Pinkki

  Reply
 • Kiia
  24.9.2017 10:44

  Oi. Pinkki olisi ihana ja haluaisin päästä täyttämään mahdollisimman nopeasti.

  Reply
 • tiiatrogen
  25.9.2017 09:42

  Arvontaan osallistuminen on päättynyt. Kiitos kaikille osallistuneille! Voittaja on Titta Nortunen. Voittajaan on oltu yhteydessä. 🙂

  Reply

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Recommended For You
%d bloggaajaa tykkää tästä: