10 lupausta lapselleni 2017

Uusi vuosi alkaa ja moni miettivät uuden vuoden lupauksia. Olen aiempina vuosina tehnyt vaikka minkälaisia lupauksia vaihtelevalla menestyksellä. Olen tehnyt lupauksia itseni paremmasta huolehtimisesta, toisten huolehtimisesta ja globaaleja maailmanparannus lupauksia.

Tänä vuonna halusin tehdä lupauksia lapselleni. Nämä lupaukset olisin jo voinut tehdä heti lapseni syntyessä, mutta ne kypsyivät mielessäni hiljaa saaden nyt muotonsa.

Rakas lapseni,

lupaan, että sylini on aina sinulle avoinna ja käteni valmiina vastaanottamaan sinut. Olet sitten hyvällä tai huonolla tuulella tai keskellä suurimman raivokohtauksen, voit luottaa minuun. En koskaan torju sinua vaan suljen sinut lämpimästi syliini.

lupaus-syli

Lupaan, että kuuntelen sinua ja korvani ovat aina kaksi kertaa enemmän kuulemassa kuin suuni neuvomassa. Kuuntelen tunteakseni sinut paremmin, ymmärtääkseni sinua paremmin ja osoittaakseni, että olet arvokas ja ajatuksesi ovat tärkeitä.

lupaus-kuuntelu

Lupaan, että annan sinulle tarvitsemasi ajan. Varaan kalenteriin yhteistä aikaa leikkeihin, iltalukemiseen ja vain olemiseen. Ymmärrän, että minun kiireinen elämänvaiheeni on sinun ainutlaatuinen lapsuutesi. Jätän työni töihin ja laitan kännykkäni pois päiväkodin portilla. Kun olen sinun kanssasi, olen sinua varten.

lupaus-lasna

Lupaan, että kunnioitan sinua kaikin tavoin. Kunnioitan mieltäsi. Sinun tärkeitä toiveitasi, tarpeitasi ja oivalluksiasi. Kunnioitan kehoasi. Sinun oikeuttasi koskemattomuuteen. En koske sinuun kovilla käsillä tai satuta mieltäsi kovilla sanoilla.

Lupaus-kunnioitus.jpg

Lupaan käyttää vahvuuskieltä ja huomata sinussa kaiken hyvän. Huomata mitä osaat, mitä opit ja mitä vahvuuksia sinulla on. Lupaan keskittyä kaikkeen siihen hyvään, jotta sinä tuntisit itsesi osaavaksi, arvostetuksi ja pystyväksi kaikkeen.

lupaus-huomaa-hyvaLupaan, että kun epäonnistut tai teet virheen, kohtaan sinut empaattisesti ja ymmärtäväisesti. Opetan ja ohjaan sinua parempaan toimintaan. En vaadi sinulta liikaa, vaan ymmärrän sinun kehittyvän ja kasvavan mielesi vasta opettelevan asioita.

lupaus-empatia

Lupaan, että pidän maailman sinulle avoinna ja  opetan sinulle uusia asioita. Autan etsimään vastauksia ja ratkaisemaan ongelmia. Autan tunnistamaan ja hallitsemaan tunteita sekä kohtaamaan vastoinkäymisiä optimistisesti. Niihin kysymyksiin mihin en osaa vastata, etsin vastauksen. Ja niitä asioita mitä en itsekään osaa, lupaan opetella.

lupaus-taitojaLupaan, että asetan sinulle rajat ja pidän sinut turvassa. Voit luottaa siihen, että aikuisella on asiat hallinnassa ja hän ohjaa sinua rakkaudella. Rajat auttavat sinua kasvamaan ja kehittymään turvallisesti ja oikeaan suuntaan.

Lupaus-rajat.jpgLupaan pyytää anteeksi ja myöntää virheeni, sillä tulee päiviä joina en tässä kaikessa onnistu. Lupaan opettaa anteeksiantoa ja sitä kuinka virheistä voi oppia.

Lupaus-anteeksi.jpg

 

Lupaan huolehtia itsestäni ja jaksamisestani, jotta jaksan olla sinulle se aikuinen, johon voit turvata. Sinun ei tarvitse olla huolissasi minun jaksamisesta tai ottaa vastuullesi minun hyvinvointiani. Pidän huolta, että pidän itseni kunnossa, nukun tarpeeksi ja hoidan henkistä hyvinvointiani, jotta voin pitää huolta myös sinusta.

Lupaus-itsestäni huolehtiminen.jpg

Lupaan sinulle nämä asiat uudestaan joka aamu vuoden jokaisena päivänä.

Sillä sinä olet minun lapseni ja minä rakastan sinua.

rakastan-sinua

 

 

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Recommended For You
%d bloggaajaa tykkää tästä: