Päivä 30: Hyvän kirje

Kuukausi alkaa olla lopuillaan ja on aika koota yhteen kuukauden hyviä. Mietin kauan mikä olisi paras tapa: Mielikuvaharjoitus, kuunnelma, piirroskuva, video? Päädyin kuitenkin lopulta hyvän kirjeeseen, koska kirjoittaminen on monelle hyvä tapa käsitellä asioita. Kirjoittamisen hetkellä pysähdytään juuri tähän hetkeen. Hyvän kirjeeseen olen yritettänyt koota mahdollisimman paljon kuukauden aikana käsiteltyjä aiheita. Voit myös kirjoittaa itsellesi vapaamuotoisen kirjeen, mutta alla on myös hyvän mallikirje. Jos kirjoittaminen ei ole sinun juttusi, voi viivoja täyttää myös päässään ja muuntaa tästä mielikuvaharjoitus.

10 vinkkiä kirjeen kirjoittamiseen:

  1. Varaa rauhallinen paikka ja aika kirjeen kirjoittamiseen
  2. Kopio ja liitä pohja oman koneen kirjoitusohjelmaan (word, openoffice tmv) tai kirjoita käsin
  3. Täytä tyhjät kohdat. Voit lisätä viivoille niin paljon asioita kuin haluat ja tarvittaessa myös lisää viivoja.
  4. Viivoille voi myös tulla samoja asioita eri kohtiin. Ne asiat tai ihmiset ovat tällöin elämässäsi erityisen tärkeitä tai erityisiäkiitollisuuden aiheita.
  5. Jos mieleen tulee aiheesta lisää hyviä tunteita, ajatuksia, muistoja. Lisää myös ne.
  6. Vaihtoehtojen kohdasta valitse itseäsi koskettavat kohdat.
  7. Jos joku lause tai osio ei tunnu koskettavan sinua, niin jätä se pois. Kirjettä ei ole pakko kopioida sanasta sanaan. Sen tarkoitus on virittää ajattelemaan näitä asioita.
  8. Jos sanamuoto ei sovi kirjoittamaasi jatkoon, muuta se.
  9. Alku ja loppuosa on kaikille yhteinen
  10. Inspiroivaa, iloa ja hyvää tuovaa kirjoitushetkeä!

_ _ _

Hyvä minä,

olen jo __ vuotta elänyt kanssasi. Meillä on paljon hyviä vuosia takana ja toivottavasti edessä vielä monta hyvää yhteistä vuotta.

Lapsuudessani tärkeitä ihmisiä olivat ____. Heidän seurassaan oli hyvä olla. Lapsena osasin monia asioita, kuten _______ ja tykkäsin ______. Vaikeina aikoina minua auttoivat nämä___ (lisää ihmisiä tai asioita). Paras leikki oli mielestäni _____. Muistan myös kuinka __________.

Vuosien aikana olen oppinut monia uusia asioita ja taitoja. Mielestäni olen hyvä ___ ja ___. Osaan myös __ ja ____. Vahvuuksiini kuuluvat _____ ja _____. Niitä pääsen käyttämään ____ ja _______. Tällä hetkellä tärkeitä ihmisiä elämässäni ovat ___ ja ___. Heiltä saan ____ ja____. Minulle tärkeitä asioita ovat ____ ja ____.

Vartalossani parasta on _____ ja ____. Rakastan vartaloani. Hoidan kehoani ja mieltäni____ ja ____. Olen iloinen, että voin ______ ja _______.

Olen kiitollinen varsinkin____ ja ____ asiasta elämässäni. Viime viikollakin tapahtui____(lisää joku hyvä tapahtuma) joka sai minut tuntemaan ____ ja ajattelemaan____.

______  (ihmiset tai asiat) tuovat joka päivä iloa elämääni.

Huomaan myös monia hyviä asioita ympärilläni. Näen hyvää _____ ja _____. Viime aikoina olen kiinnittänyt huomiota myös _________  ja ________.

Haluan myös olla hyvä muille. Usein______ ja ________. Yritän myös____ ja _____ aina kuin mahdollista. Käytän sanoja ja tekoja hyvän nostamiseen muissa. Sanoillani _____ ja teoillani _____.

Vaihtoehdot:

Puolisossani parasta on ___. Hän tuo elämääni ___ ja saa minut tuntemaan __. Mielestäni hän osaa___ ja on varsin taitava _____. Hänen vahvuuksiaan ovat _____ ja _______. Hän käyttää niitä _______ ja _______. Muistan kuinka tapasimme ____ ja kuinka hän______. Siitä asti hän on ollut rinnallani niin hyvinä kuin vaikeina aikoina. Parhain muistoni hänen kanssaan on, kun ______.

(jos olette eronneet lapsen toisen vanhemman kanssa) Lapseni isässä/Lapseni äidissä parasta on _____. Hän on hyvä___ ja osaa____. Hänen vahvuuksiaan ovat _____ ja _______. Hän käyttää niitä _______ ja _______. Hän on varsin taitava____ ja olen iloinen siitä, että hän jakaa vanhemmuuden kanssani.

Rakastan lastani/lapsiani ___ ja ____. Olen niin onnellinen, että _____. Hän osaa jo_____ ja ____ . Hän on varsin taitava___ja ___. Näen lapsessani _______ ja ______ vahvuuksia. Hän käyttää niitä, kun ______ ja ________. Hän saa minut tuntemaan itseni_____ ja ____. Parhain muistoni hänen kanssaan on, kun _____.

Parhain ystäväni on____ ja ____. Hän tuo elämääni _____ ja ____. Hänen kanssaan voin ____ ja ____. Muistan kuinka tapasimme______ ja kuinka hän____. Siitä asti hän on ollut rinnallani niin hyvinä kuin vaikeina aikoina. Hän osaa ___ ja ___. Parhain muistoni on kun _____. (Voi lisätä myös monia ystäviä)

Työssäni parasta on ____ ja ____. Se saa tuntemaan _____ ja ______. Työni takia voin _____. Paras muistoni töissä oli kun ________. _______ ja ______ auttavat minua jaksamaan töissäni joka päivä.

Rakastan ____ harrastustani. Se tuo elämääni ____ ja ____. Kun pääsen _____, tuntuu kuin____. Olen iloinen, että saan harrastaa _____.

Kaikille:

Tulevaisuudessa toivon, että____________. Tavoitteeni on ________. Voisin vielä ________ ja ____________. Minua on tässä tukena________ ja ________. Uskon, että vahvuuteni ___________ ja osaamiseni ________ auttaa minua saavuttamaan tavoitteen.

Nyt on kuitenkin ihanaa olla juuri tässä ja nyt. Tässä hetkessä parasta on ______. Voin nauttia___________ ja ___________. Kuulen _________, tunnen________, näen ______ ja haistan ___________.

Elämässäni on monia hyviä asioita.

Rakkaudella, (nimesi)

man-1454744_1920.jpg

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: