Päivä 25: Hyvä Go! – jos hyvän nappaaminen olisi peli

Katselen ihmisiä, jotka seuraavat kännykän näyttöä ja metsästävät mukaansa muille näkymättömiä hahmoja. Pokemon Go pelissä on mielestäni hyviä ja huonoja puolia, mutta enemmän kuin pelin arvostelu; minua kiinnostaa, miten samaa tekniikkaa voisi käyttää omien kiinnostuksen kohteiden havaitsemiseen.  Parodioita on ehditty tehdä, kuten ”Chardonnay Go”, jossa aikuiset metsästävät viinilasillisia. Mikä saisi minut tuijottamaan maailmaan kännykän näytön kautta?Miten olisi hyvän huomioiminen ja metsästäminen pelin kautta?

Päätän olla hyvä-huntteri. Tänään katson maailmaani kännykkäni näytön kautta. Kerään hyvähahmoja (hyviä hetkiä ja tapahtumia) ja yritän saada tarpeeksi exspaa päästäkseni evolvaa itseni hyvinvoinnin seuraavalle levelille.

received_10154431499179850

Aamun ensimmäinen hyvä on, että muistan ottaa avaimet mukaan. Tämä ei siis ole ”hajamielinen professori”-aivoilleni mikään itsestäänselvyys. Ei mikään harvinaisuus, kuten Snorlax, mutta ainakin Rattatan nappauksen arvoinen suoritus.

Bussissa saan näyttööni ensimmäisen talon ulkopuolisen hyvän. Penkeillä istuu äiti kahden lapsen kanssa. Seuraan mielenkiinnolla, mitä tapahtuu. Olen positiivisesti yllättynyt. Äiti alkaa pelaamaan lasten kanssa ”Arvaa mitä mä teen” – arvausleikkiä. Miimisesti löytyy ratsastus, suihkussa käynti, valokuvaaminen. Seuraavana tulee ”Mikä ei kuulu joukkoon” – leikki. ”Haarukka, lusikka, sieni” äiti luettelee. ”No sieni. Liian helppo. Joku muu”, vastaa pojat. Tämä on Snorlax! Todellakin harvinainen hyvä. Enemmän tulee nähtyä vanhempia kännyköitä tuijottelemassa, mutta tällainen läsnäolo ja leikki bussissa on harvinaista. Ehdottomasti megahyvä! Nappaan mielikuvan, koska yksityisyyssyistä en voi ottaa kuvaa perheestä.

Matkani jatkuu yliopistolle. Tänään on äidin kesäopiskelupäivä. Yliopistolla etsin vapaata tietokonetta. Talvella vapaan koneen löytäminen olisi varmasti Charizardin arvoinen hyvä, mutta kesällä vaan Pidgeyn. Pääsen kuitenkin lempikoneelleni, joka on mielestäni parhaassa paikassa, joten lasken tämän Abran arvoiseksi hyvälöydöksi.

received_10154431499234850

Tullessani takaisin yliopistolta katson ihmisryhmää, joka on kokoontunut yhteen. Uteliaisuuteni herää ja menen katsomaan, mikä on niin kiinnostavaa. Ennakkopelko on onnettomuus, mutta tämä olikin HyväStoppi. Kyseessä on nuorten musiikki- ja katutanssiesitys. Hengailen hetken ja nautin hyvästä. ”Näyttää todelta upeelta, musiikista tulee hieno fiilis.” totean vieressäni olevalle täysin tuntemattomalle ihmiselle.  Mies hymyilee takaisin ja toteaa: ”Todellakin. Tunnen ton yhden tanssijan. Se pääsi just tanssiopistoon.” Näin jaamme ja vahvistamme hyvää. Hyvä meininki jatkuu, kun paikalle tulee erään juomayhtiön esittelijät jakamaan näytteitä yleisölle. Täällä saa siis myös tavaraa mukaan, kuten PokeStopilla.

Kaikki päivässä ja kohtaamisissa ei ole aina hyvää, vaan välillä voi tulla damagee ja silloin täytyisi revaivaa itsensä. Jos mulla olisi paljon ceepeetä ja korkea hipa,  selviäisin päivän huonoista tapahtumista varmaan helposti. HyväStopilla mukaan keräämäni juoma toimisi potionina ja elpyisin nopeammin takaisin samalle hyvinvoinnin ja onnellisuuden tasolle.

received_10154431519714850

Käyn kotimatkalla vielä nappaamassa namuja leffailtaa varten. Kotona odottaa vielä muutama napattava hyvä. Roskia hakiessani huomaan, että ne on jo viety ja poikani on siivonnut huoneensa täysin pyytämättä. Roskat arvioin Ekansin nappaukseksi ja siivouksen Clefablen nappaukseksi. Sitä ei kuitenkaan näe joka päivä.

received_10154431499474850received_10154431499489850

Illan leffahetki toimii omanlaisena lurettamisena (vaikka ei ole HyväStoppi). Namit jakaantuu koko perheen kesken ja hyviä hetkiä oikein kutsutaan paikalle. Kaikentasoisia nappauksia tapahtuu, hyviä kosketuksia, nauruja ja lepoa, exspa-pisteet nousee lennossa.

Vielä iltahämärällä käyn kävelemässä rannalla ja kuvaan laskevan auringon. Haluan maksimoida päivän hyväpisteet. Arvioisin, että olen tänään tehnyt noin 30 erilaista HyväGo-nappausta. Pokemon Go:ssa on 151 napattavaa hahmoa, uskon että HyväGossa niitä olisi rajattomasti.

received_10154431499284850

Päivän aikana kertyneitä hyviä muistoja voisi myös hatchata eli painaa hyvä mieleen, kunnes jonain päivänä se muisto kuoriutuisi tuoden hyvää ja iloista mieltä siihen päivään.

Päivän miete: Millainen olisi sinun päiväsi Hyvä Go! appsin kautta? Mitä näytöltäsi näkyisi ja mitkä asiat haluaisit napata mukaasi?

Päivän harjoitus: Lähde liikkeelle kännykän kanssa ja nappaa kuvia kaikesta hyvästä, mitä päivän aikana tulee eteen. Kauniista asioista; taloista, kukista, vaatteista, asetelmista. Hyvistä tapahtumista; työtoverin työpaikalle tuomista pullista, ystävän yllätyksestä, puolison siivoamasta kodista tai kivasta kohtaamisesta tuntemattoman kanssa.

lllalla hymyilyttää kahdesta syystä, mietin päivän tapahtumia ja Hyvä Go! appsia. Selaan kännykän näytöltä päivän aikana ottamia kuvia. Jokainen nostaa hymyn huulille. Tänään on nukkumaan mennessä mielessä enemmänkin kuin kolme hyvää asiaa. Itse Pokemon Go! ei ole minun juttuni, vaikka näen siinä paljon hyvää, mutta tästä voisin jopa innostua. Jos siis joku tekee joskus Hyvä Go! appsin, niin vinkatkaa mulle, lupaan ladata sen kännykkääni. 🙂

Apua artikkelissa käytettyyn sanastoon löytyy täältä.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: