Päivä 21: Näkymätön hyvä

 

Taas sattuu. Pakko näppäillä vasemmalla kädellä. Väärä kirjoitusasento ja kiristynyt kirjoitustahti saivat oikean käteni kipeytymään todella pahasti muutama viikko sitten .”Terveyttä ei osaa arvostaa ennenkuin sen menettää.”, muistan äidin todenneeni ensi kerran jo vuosia sitten ja taas uudestaan. Tämä koskee monia muitakin asioita. Totumme helposti kaikkeen, mitä meillä on ja alamme pitämään niitä itsestäänselvyyksinä.

Sonja Luybomirsky kehoittaa kiitollisuuden harjoittelussa kiittämään myös niistä asioista mitä sillä hetkellä on ja miettiä ”vähentämisen” kautta. Mitä jos elämästäni otettaisiin osia pois? Mitä jos minulla ei olisi toimivia jalkoja? Ei kotia, ei perhettä, ei työtä? Minkä palasen menettäminen tuntuisi? Osaanko olla kiitollinen niistä hyvän palasista, mitä elämässäni jo on? Eikä vain niistä asioista, mitä elämääni saan.

Meillä on kotona kiitollisuuspurkki. Sen lisäksi, että keräämme sinne niitä asioita, mistä olemme olleet kiitollisia sillä viikolla, voisi sinne hyvin kirjoittaa myös muistutuksia siitä hyvästä, mitä meillä jo on. ”Olen kiitollinen siitä, että meillä on tämä koti.”, ”Kiitollinen siitä, että meillä on ystäviä, joiden luona vierailla” (niitä, joita välillä pitää itsestäänselvyytenä, vaikka niin ei ole) ja ”Olen kiitollinen, että minulla on nämä korvat, joilla kuunnella lapsen iloja ja suruja.” 

Päivän miete: Mitä ”näkymätöntä” hyvää sinun elämässäsi on? Miten voisit saada sitä näkyvämmäksi?

Päivän harjoitus: a) Kirjoita hyvän lista. Mitä asioita elämässäsi on, joita ilman onnellisuutesi laskisi? Voit laittaa hyvän listan kuoreen ja vaikka pöytälaatikkoon tulevaisuuden harmaita päiviä varten. b) Juhli tänään jo jotain sinulla olevaa. c) Keskustele ystävän/puolison kanssa, mitä kaikkea hyvää tunnette elämässä jo olevan

kynnet

Kun käsi alkoi taas olla normaali ja kestää tavallista käyttöä, halusin ”juhlistaa” toimivaa kättäni. Tein käsihoidon, rasvasin ihon ja lakkasin kynnet. Mietin, miten iloinen olenkaan siitä, että saan joka päivä käyttää kättäni minulle tärkeisiin asioihin; kuten kirjoittamiseen, koskettamiseen, silittämiseen ja auttamiseen. Toivon, että tämä auttaa minua muistamaan pidempään sen hyvän, mitä toimivat kädet elämääni tuo.

 

 

 

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: