Päivä 20: Thank God It’s Monday!

Maanantai ei ole lempipäiväni, ihan vielä. Mutta uskon, että olen menossa oikeaan suuntaan. Useimmilla työviikko alkaa maanantaisin ja siihen viittaa otsikkokin. Minulla myös. Oli viikon ensimmäinen työpäivä maanantai, tiistai tai mikä tahansa muu, niin miten saada tuollainen voima ja virta itseemme? Miten saamme itsemme iloitsemaan työviikon alkamisesta?

Sähköpostiin kilahtaa viesti. Uusi positiivisen psykologian video on julkaistu. Välillä tuntuu, että maailmankaikkeus kulkee samassa tahdissa kanssani. Video liittyy juuri siihen, mitä olen kirjoittamassa. Tässä siis aivan uunituore video siitä, mitkä asiat vaikuttavat työhyvinvointiin. Video vastaa tämän päivän kirjoitusta.

 

Et välttämättä ole unelmiasi vastaavassa työssäsi, silti jokaisesta työstä voi löytää hyvää ja sitä voi tuunata myös omanlaiseksi.

Työn tuunaamisella tarkoitetaan työntekijän oma-aloittaisia toimia työn mielekkyyden ja merkityksen lisäämiseksi työn puitteisiin ja sisältöön vaikuttamalla – Jari Hakanen/Positiivisen psykologian voima

Haluan muuttaa työnkuvaani enemmän taitojani vastaavaksi. Olen tehnyt suunnitelmia työni sisällöstä ja tulevan puolen vuoden suunnitelmista. Sydän pamppaillen menen esimieheni toimistoon. En yhtään tiedä, mikä vastaus on. Esittelen suunnitelmat ja jään henkeä pidätellen odottamaan vastausta. Joko olen tehnyt turhaa suunnittelutyötä tai sitten kaikki palkitaan. Olen mielessäni varautunut kaikkeen. ”Oletko varma, että jaksat tämän kaiken?” esimieheni kysyy. Tiedän, että suunnitelmat ovat suuret ja keväästä tulisi näillä suunnitelmilla rankka. Pääsisin kuitenkin tekemään niitä työtehtäviä, mitä tällä hetkellä haluan tehdä. Työni olisi minulle merkityksellisempää ja mielestäni vastaisi myös kävijöiden tarpeisiin. ”Suunnitelmat ovat hyvät ja jos uskot jaksavasi, niin kyllä se käy.” esimieheni toteaa keskustelun päätteeksi. Voisin hypätä kattoon, niin onnellinen olen sillä hetkellä. Olen iloinen, että rohkenin ehdottaa muutoksia ja tein hyvät suunnitelmat. Esimieheni oli oikeassa, että keväästä tuli rankka. En kuitenkaan kadu yhtään päivää. Sanotaan, että kun työ on mielekästä, se ei rasita samalla tavalla. Niin minusta tuntui. Vaikka tein paljon töitä, sain jokaisesta työtehtävästä myös enemmän virtaa. Muutos kannatti.

Päivän miete: Mitä hyvää on työssäni? Työtehtävät, työkaverit vai mahdollisuudet edetä?

Päivän harjoitus: Listaa niitä asioita, mitkä työssäsi on hyvin. Sinulla on varmasti myös paljon kehityskohteita, mutta yritä keskittyä niihin asioihin, mitkä vastaavat nykyisiä tarpeitasi. Työn kehittämiseen palaamme ensi viikolla.

Kutsumus löytyy sieltä, missä intohimo kohtaa maailman tarpeet. Kutsumustyö on työtä, jossa ihminen tekee sitä, mitä rakastaa, niin että sillä tuottaa autenttista hyötyä ja iloa toisille. – Lauri Järvilehto/Positiivisen psykologian voima

Ajattelen, että en tällä hetkellä ole aivan työn suhteen ”loppusijoituspaikassani”. Koen kuitenkin, että työni on hyvin merkityksellistä ja vastaa monilta osin sitä, mitä haluan nyt  tehdä. Perheiden hyvinvointi, vanhempien jaksamisen tukeminen ja positiivinen kasvu sekä lasten positiivinen kasvattaminen ja hyvinvointi. Kaikkea saan tällä hetkellä toteuttaa työssäni. Tulevaisuuden haaveissa on kuitenkin suuremmat kentät ja laajempi yleisö. Sitä saan toteuttaa tällä hetkellä tässä blogissani. Kiitos siitä teille lukijoille! Thank God It’s Bloginkirjoituspäivä! 🙂

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: