Päivä 19: Se yksi joka pilaa kaiken

Teillä on ollut aivan ihana päivä perheen kanssa rannalla ja olette ajamassa kotiin. Matkalla kaasujalka on hieman liian painava ja peltinen liikennepoliisi väläyttää valoa. Tiedät, että postissa on tulossa vähintäänkin huomautus, ehkä jopa sakko. Illalla nukkumaan mennessä, et muistele ihanaa aurinkoa joka porotti taivaalta, lasten naurua, leipäkivien heittämistä ja ihanaa eväshetkeä. Muistat sen välähdyksen ja siihen liittyvän ikävän tunteen ja pettymyksen.

Ihmisille on tapana tarttua negatiivisiin asioihin ja ne jättävät myös suuremman muistijäljen. Hyvää on siis tietoisesti nostettava esiin ja vaalittava, koska se ei tule meiltä luonnostaan.

Negatiiviset asiat myös leviävät nopeasti ja tunteet tarttuvat. Tässäkin tapauksessa yksi väläys voi vaikuttaa kuskin lisäksi myös muiden päivään.

Kaikki istuvat autossa hyvällä tuulella, kun välähdys käy. ”Voi p*****e” kuuluu kuskinpenkiltä. ”Ei voi olla totta. Tähän asti niin hyvä päivä ja nyt tämä. Ei vaan voi olla totta, voi *piip,piip,piip*.” Koko auton tunnelma muuttuu jännittyneeksi. ”Tää on niin tätä, aina meille käy näin. Edes yhtä päivää ei voi nauttia, kun jotain aina sattuu. Meillä on kyllä niin huono tuuri.” Yhdessä hetkessä ikävä tapahtuma on saanut suuret mittasuhteet, leimattu aina tapahtuvaksi muuttumattomaksi epäonneksi.

Mikä avuksi? Yksi apu voisi olla yrittää purkaa tilannetta VAHVA-mallin avulla. Osa 2: Optimismin opettelu

Jos asia vaivaa illalla, niin vastaus voisi olla. Pikavinkki 2: Kolme hyvää asiaa

Päivän miete: Mitä mietin, kun illalla menen nukkumaan? Vatvonko päivän epäonnistumisia vai onnistumisia?

Päivän harjoitus: Yritä tarttua päivän aikana hyviin asioihin. Voit kirjoittaa yhden päivän ajan vaikka post-it-lappuihin mitä kaikkea meni hyvin tai jokaisesta hyvästä tapahtumasta pitää tukkimiehen kirjanpitoa. Illalla tee kolme hyvää asiaa harjoitus. Harjoitukseen tästä. Jos taloudessasi on muitakin itsesi lisäksi, niin tee se heidän kanssaan. Hyvää kannattaa jakaa.

On ollut ihana päivä rannalla, kun välähdys käy. ”Voi perrrrr…honen.”, kuuluu kuskinpenkiltä. Pystyt hillitsemään tunteesi, mutta mielipaha näkyy. ”Olipas harmittava juttu. Kylläpä tuntuu ikävältä. Harvemmin multa keskittymiskyky herpaantuu, mutta nyt paino kaasujalka vähän liikaa.” Puhaltelevat ikävää tunnetta hetken aikaa, kunnes tunne pienenee ja  ajatukset pääsevät taas kulkemaan. ”Hyvähän se on, että tekevät liikennevalvontaa. Meidän kaikkien turvallisuutta siinä ajatellaan. Toivotaan, että oli vain pieni ylitys ja päästään huomautuksella. Täytyy ajaa loppumatka tarkemmin.” Ikävä tapahtuman on todettu, hyväksytty, mutta ajatellaan yksittäisenä, muuttuvana asiana. Asiaa voi muuttaa olemalla jatkossa tarkempi. Illalla asia palaa mieleen, mutta korvataan negatiivinen ajattelu, reissun hyvien asioiden muistelulla. Muistellaan ihanaa aurinkoa joka porotti taivaalta, lasten naurua, leipäkivien heittämistä ja ihanaa eväshetkeä.

piknik

 

 

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Recommended For You
%d bloggaajaa tykkää tästä: