Päivä 18: Kotini on linnani

Se mihin kiinnitän huomioni, kasvaa. -Maaretta Tukiainen

Tuijotan sitä nojatuolia ja vaikka yritän, en saa itseäni pitämään siitä. Se ei vaan sovi mihinkään muuhun sisustukseen. Kun tulen sisään, huomaan kohdistavani katseen siihen ja tunteva inhoa. Se vaikuttaa ajatukseeni huoneesta, koko kodista. Voi olla, että tämä kaikki kuulostaa pinnalliselta, mutta välillä tuntuu, että pienet asiat voivat jäädä mieleen pieniksi kiviksi, joihin ajatus kiinnittyy. Kaikki ajatuspolut vievät kiven luo. Ja jos kiinnitän huomioni huonoon, niin se kasvaa. Minun täytyi karistaa ajatus mielestäni ja keskittyä hyvään. Joku voisi kysyä, miksi en vain hankkiutunut nojatuolista eroon? Nojatuoli oli silloisen puolisoni lempituoli. Hän kyllä tiesi mielipiteeni, mutta tuoli oli hänelle tärkeä. Enemmän kuin tuolin ulkonäköä, aloin miettiä sitä, mitä tuoli merkitsi minulle rakkaalle ihmiselle. Tämä ajatus sai minut näkemään tuolin eri tavalla. Ei ollut tärkeää, miltä se näytti vaan mitä muita asioita siihen liittyi. Oikeastaan siinä oli aika mukava istua ja se oli tehty hyvästä materiaalista. Pikkuhiljaa opin katsomaan nojatuolia enemmän rakkaudella ja sen vaikutus levisi huoneeseen ja koko kotiin.

Vaikka tämä esimerkki on vuosien takaa ja kyse on esineestä, toimii se minulle muistutuksena. Sillä on merkitystä, mihin huomionsa kiinnittää ja tietoisella ajattelulla voi muuttaa näkemystään, jopa tunteitaan.

Istun kotona sohvalla ja katson ympärilleni. Olen välillä vihannut tätä asuntoa ja välillä rakastanut. Viime aikoina olen rakastunut siihen uudestaan. Voisi sanoa, että olen viimein löytänyt asuntoni potentiaalin. Hyväksynyt sen virheet ja puutteet. Keskittänyt huomioni hyviin asioihin, korostanut niitä ja nauttinut niistä. Koti on aina ollut minulle tärkeä paikka. Kotini on linnani, koska siellä on turvallista olla. Siellä voin rentoutua ja kerätä voimia. Olen asunut elämässäni yhdessätoista eri asunnossa. Lapsuudenkodin jälkeen tämä on tuntunut eniten omalta kodilta. Koti on käytännöllinen, sijainti tähän elämäntilanteeseen ihanteellinen ja ympäristö nautinnollinen (meri, metsä ja lenkkipolut). 

Vaikka en tule viettämään tässä asunnossa koko elämääni, niin tällä hetkellä se on parasta, mitä voin ajatella.

Sinulla voi olla haaveita tulevasta kodista, kuten minulla. Tässä keskitymme kuitenkin löytämään ne hyvät asiat, mitä sinulla on nykyisessä asunnossa ja asuinpaikassa.

Päivän miete: Mitä hyvää on kodissasi? Mikä on kotisi lempipaikka ja minkä takia? Mitä tykkään tehdä kotini lähistöllä? Onko minulla lempipuisto, kauppa tai muu paikka?

Päivän harjoitus: Listaa viisi asiaa, joista pidät kodissasi ja/tai sen ympäristössä.

Kolmannella viikolla keskitymme ympäristössä ja elämämme tapahtumissa olevaan hyvään. Tämä on viikon aloitusartikkeli.

Lauttasaari

Kotimaisemia talvella lenkkipolkuni varrelta.

 

 

 

 

 

 

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: