Päivä 9: Kertaus on opintojen äiti

Saksan tunnilla opettaja painottaa: ”Näitä tulee lukea niin usein, että vaikka minä tulisin yöllä herättämään, niin osaisitte vastata heti. Lukekaa siis uudestaan ja uudestaan.” Löytyy monia turhia sanontoja, kuten ”kel onni on, se onnen kätkeköön”, mutta ainakin yksi pätee. Kertaus on opintojen äiti. Vieläkin muistan saksan kielen litaniat:  an, auf, hinter, in, neben, über, unter, vor, zwischen.

Mitä enemmän toistamme jotain, mitä enemmän käytämme tiettyjä aivoalueita ja rakenamme hermoyhteyksiä, sitä vahvemmaksi ne tulevat. Mitä enemmän käytämme aivojen positiivisen ajattelun alueita, sitä voimakkaammiksi ne tulevat.

Siksi lauantai on viikon kertauspäivä. Tarkoituksena vahvistaa jo luotuja positiivisia ajatusmalleja.

Ensimmäinen viikko on siis tarkasteltu hyvää itsessämme. Lapsuudessa, taidoissa, rakentaneet positiivista kehonkuvaa, miettineet henkiseltä puolelta luonteenvahvuuksia ja miettineet mitä hyvää annamme ja teemme toisille.

Tänään voi palata uudestaan joko aiempiin teksteihin tai käyttää pieni hetki päivästä viikon asioiden mietiskelyyn tai keskustella jonkun kanssa viikon aiheista.

Lapsuus: Päivä 4: Ei koskaan liian myöhäistä saada onnellinen aikuisuus

Minä osaan: Päivä 5: Minä olen minä

Positiivinen kehonkuva: Päivä 6: Äidin ihana, ihana maha

Luonteenvahvuuteni: Päivä 7: Jokapäiväiset vahvuuteni

Hyvän tekeminen: Päivä 8: Hellä kosketus, hyvät sanat ja auttavat teot

Iloinen ukkeli

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: