Päivä 3: Luonteenvahvuuksia matkalaukkuun

Lomasuunnitelmien tekeminen on samalla innostavaa ja jännittävää. Uteliaasti tutkit eri kohteita. Minne haluat mennä ja miten sinne pääset? Menetkö junalla, laivalla vai lentokoneella? Tutkit innokkaasti mitä kaikkea matkakohde voi sinulle tarjota ja mitä kaikkea siellä voikaan tehdä. Teet reittisuunnitelmat, yöpymiset. Hoidat vakuutukset, rokotukset ja muut tärkeät asiat. Mietit mikä on tärkeää, teet listoja, suunnitelmia ja varasuunnitelmia yllätysten varalle. Välillä kaikkien asioiden hoitaminen voi olla uuvuttavaakin, mutta sinnikkäästi jatkat eteenpäin, koska haluat päästä tavoitteeseen eli matkalle. Listan lopulta löytyy vielä yksi suoritettava tehtävä: Matkalaukun pakkaaminen. Passi ja hammasharja – tuskin riittävät. Pitää miettiä mitä kaikkea matkalla voi tarvita, jotta kaikki tarpeellinen varustus on mukana. 

Samat osiot löytyvät henkiseltä matkalta. Sinulla on tavoite, olet tehnyt suunnitelman. Kartoittanut mahdolliset esteet ja tehnyt niiden voittamiseksi suunnitelman. On aika lähteä liikkeelle. Mutta mitä otat mukaan tämän projektin toteuttamiseen? Kun kyse on henkisestä matkasta, mitä voi pakata mukaan? Minulla on ehdotus –

Haluan antaa sinulle viisi luonteenvahvuutta tälle matkalle.

Uteliaisuus – auttaa sinua lähtemään tälle henkiselle matkalle itseesi, tarkkailemaan avoimesti itseäsi, läheisiäsi, ympäristöäsi ja kohtaamiasi ihmisiä. Se auttaa sinua kasvamaan ja on eteenpäin vievä voima. Uteliaisuus auttaa sinua kyselemään, tutkimaan ja etsimään uutta. Ole utelias ja avoin kaikkia niitä asioita kohtaan, mitä tällä matkallasi kohtaat. Tutki, esitä kysymyksiä, utele, keskustele, mieti ja pohdi.

Innostus – vie sinua eteenpäin ja sen avulla saat asioita aikaiseksi. Innostus auttaa sinua luomaan uutta. Lähestyt kaikkea kohtaamaasi myönteisesti odottaen ja osallistut aktiivisesti. Innostus auttaa sinua pysymään motivoituneena ja sitoutuneen tavoitteeseesi. Innostus auttaa sinua pysymään elinvoimaisena.

Itsesäätely – pitää sinut suunnitelmassasi ja auttaa sinua työskentelemään kurinalaisesti. Pystyt tiedostamaan henkisen matkan nostattamia tunteita ja käsitellä niitä. Se auttaa selviytymään myös vaikeista tunteista. Sen avulla voit päättää mihin suuntaan elämääsi ohjaat.

Sinnikkyys – kuljettaa sinua eteenpäin, vaikka kohtaisit vastoinkäymisiä tai sinun tekisi mieli luovuttaa kesken matkan. Sinnikkyys muistuttaa sinua, että tulokset syntyvät harjoittelun ja työn kautta. Muistat ne kerrat, jolloin aiempi ponnistelu on tuottanut tulosta. Sinnikkyyden avulla muistat myös levätä ponnistuksien välissä.

Oppimisen ilo –  parhaimmillaan vie sinut uppoutumaan tekemiseen niin, että aika ja paikka unohtuvat; niin kutsuttuun flow-tilaan. Uteliaan tutkimisen, innostavan tekemisen, itsesäätelyn ja sinnikkyyden kautta oppimisen ilo aloittaa sisäisen prosessin, jossa ymmärrät laajempia kokonaisuuksia ja haluat oppia lisää.

Ota uteliaisuus, innokkuus, sinnikkyys, itsesäätely ja oppimisen ilo avuksesi tälle matkalle. Nyt kun kaikki on mukana, on aika lähteä matkaan!

matkalaukku

 

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Recommended For You
%d bloggaajaa tykkää tästä: