Kuulumisia: Lomalla viimeinkin voin ottaa iisimmin…mutta osaanko ja otanko?

Istun ulos terassin nojatuolille ja paistattelen auringossa. Nautiskelen kahvia kerhovanhemmilta lahjaksi saamastani kahvikupista, mussuttelen lahjasuklaata, lakkailen kynsiä lahjaksi saamallani kynsilakalla ja ihastelen pöydällä olevia kauniita kukkia. On aika nauttia vuoden antimista.

received_10154355958974850

Viime vuosi on ollut yksi opettavaisimmista vuosista.  Täynnä uteliaisuuden täyttämiä hetkiä, iloisia oivalluksia, oppisen iloa ja syvää kiitollisuutta, että saan olla juuri tässä – juuri nyt.

Yksi luonteenvahvuuksistani on oppimisen ilo. Siksi vuosi on varmasti tuntunut erityisen antoisalta, koska olen saanut käyttää vahvuuttani joka päivä. Oppia on tullut uusien kurssien, lukemieni kirjojen, arjen haasteiden selättämisten ja ajattelun avartumisen kautta.

Kuuntelen  musiikkia ja käyn läpi työkaverini tekemää kuvakollaasia kerhoista ja menneestä keväästä. Käytän hetken Sonja Lyobomirskyn hyvinvoinnin oppien mukaiseen yhdeksännen onnenaktiviteetin harjoituksiin: hyvien päivien läpikäymiseen ja hyvissä muistoissa  vellomiseen. Käyn läpi uudestaan ja uudestaan hyviä päiviä, makeita muistoja ja iloisten naurunpyrskähdysten täyttämiä hetkiä. Nautiskelen vuorotellen suklaasta, kahvista, kukkien tuoksusta ja muistoista. Samalla kuin suuni maiskuttelee suklaata, mieleni herkuttelee aivojen syövereistä pulpahtelevista hyvistä hetkistä. 

(Lisää kirjasta ja aktiviteeteista täältä.)

received_10154355958969850

Lomalla on aikaa keskittyä niin fyysisen kuin henkisen kunnon vahvistamiseen. Fyysisen hoitaa kävelyretket lähimetsässä ja juoksupolut saaren ympäri; henkisen puolen lukeminen, positiivisen psykologian harjoitukset; niin vanhat tutut sekä uudet vasta opitut. Ystävät ja perhe ovat mukana läpi vuoden, mutta lomalla sosiaalisten suhteiden vaaliminen ja vahvistaminen tulee esiin vielä vahvemmin. Lomalla nautitaan yhdessäolosta rauhassa ja pitkään.

En ole kuitenkaan koskaan ollut hyvä pysymään paikallani. Pieni rentoutuminen ja katsaus menneeseen nostattaa minussa tutun kysymyksen: Mitä seuraavaksi? Olen jo keväällä päättänyt, että kesälomalla tarkoitus on myös antaa enemmän aikaa blogilleni ja kirjoittaa minulta pyydetyistä aiheista. Yksi niistä on hyvän huomioiminen. Siihen vastauksena Huomio hyvään-heinäkuu. Jos myös sinulla on tavoitteena myös hyvän huomaaminen ja itsesi sekä toisten henkisen hyvinvoinnin vahvistaminen, niin mukaan pääsee täältä.

Radiosta soljuvat laulun sanat: Lomalla viimeinkin voin ottaa iisimmin. ”Helpommin sanottu kuin tehty, kun on varustettu uteliaalla mielellä, eteenpäin menevällä asenteella ja loppumattomalla energialla.” ajattelen. Samaan syssyyn arvelen kuitenkin, että tulevan kuuden viikon aikana blogin kirjoittelun ja syksyn suunnittelun lisäksi tilaa on myös rehelliselle, yltäkylläiselle laiskottelulle niin perheen kanssa kuin yksinkin.

Hyvinvoivaa ja aurinkoista kesää kaikille!

received_10154355958989850.jpeg

 

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Recommended For You
%d bloggaajaa tykkää tästä: