Huomaa hyvä! – kirja ja toimintakortit

Tätä kirjaa olen odottanut! Ensimmäinen (mutta ei varmasti viimeinen) suomenkielinen kirja hyvän huomaamisesta ja luonteenvahvuuksista. Kirjan lisäksi on yksinkertaiset ja selkeät toimintakortit, joissa esiintyvät kaikki luonteenvahvuudet.

Huomaa hyvä! – kirjassa on kaksi osiota. Ensimmäisessä kerrotaan taustaa ja miksi hyvinvoinnin oppiminen on niin tärkeä asia. Siinä aloitetaan positiivisen psykologian avaamisesta, mikä on positiivisen pedagogiikan pohja. Lisäksi kerrotaan miksi luonteenkasvatus on tärkeää, avaa luonteenvahvuuksia ja muita hyvinvointiin liittyviä osia.

Huomaa hyvä! – toimintakorteissa esitellään luonteenvahvuudet ja kerrotaan eri tapoja kutsua niitä esiin.

Lähtökohtaisesti kortit on ajateltu varhaiskasvatuksen sekä koulujen käyttöön, mutta mielestäni ne ovat erinomaiset myös kotikäyttöön. Meillä toimintakortteja tutkiskellaan samalla tavalla kuin kirjoja. Niitä voi lukea myös iltasaduksi ja lapsi voi kehittää, vaikka saduttamisen keinoin vahvuuteen liittyvän tarinan. Vahvuuskuva voi toimia ajatusten herättäjänä. Mitä tässä kuvassa tapahtuu?

Luonteenvahvuuksien etsiminen voi olla koko perheen projekti. Viikko viikolta voi käydä läpi luonteenvahvuuksia. Tutustua niihin, etsiä niitä itsestä, perheenjäsenistä ja kohtaamista ihmisistä. Ottaa omia luonteenvahvuuksia enemmän käyttöön omassa elämässä ja tukea myös läheisiä käyttämään omiaan. Yhdessä voi kehittää myös voimavahvuuksia sinnikkyyttä, itsesäätelyä ja myötätunnon taitoja, joista on varmasti hyötyä koko perheelle. Luonteenvahvuuksiin tutustuminen voi parhaimmillaan olla koko perheen yhteinen harrastus. Tämä kirja on erinomainen sytyke tällaisen projektin aloittamiseen.

 Kirjasta löytyy lisää tietoa:

Huomaa hyvä!

Alennuksia PS-kustannukselta

 

UUTTA! Nyt myös juuri ilmestynyt vahvuusvariksen bongausopas lisätty kampanjaan!
Ps-Kustannus antaa positiiviseen psykologiaan ja kasvatukseen liittyviä tuotteita 25 % alennuksella blogini lukijoille!Huomaa Hyvä-kirjan ja toimintakorttien lisäksi tarjolla on Maaretta Tukiaisen Hyvän mielen taidot – kirja ja Hyvän mielen-kortit sekä inspiraatiokortit. Kannattaa siis tarttua tähän tarjoukseen!
Katso kampanjan kirjat ja tilaa täältä
Suosittelen myös tutustumaan PS-kustannuksen muihin tuotteisiin. Sivuille on monia hyvinvointiin ja kasvatukseen liittyviä tuotteita, joista moni koristaa myös omaa kirjahyllyäni. Siitä vaan sivuille seikkailemaan!

 

44 Recent Comments

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Recommended For You
%d bloggaajaa tykkää tästä: