Martin Seligman: Optimistic Child

Optimistic ChildTämä kirja on yksi positiivisen kasvatuksen siemenistä. Tämä on toiminut osana teoriapohjaa ja suosittelen kirjaa kaikille, jotka ovat vähänkään kiinnostuneita positiivisesta kasvatuksesta.

Olin jo innostunut positiivisesta psykologiasta, kun sain kirjan käsiini ensimmäistä kertaa. Ensimmäinen asia, joka kirjassa nostatti ajatuksia, olivat sanat psychological immunization (vapaa suomennos henkinen vastuskyky). Huolehdimme lapsen fyysisestä terveydestä hyvällä ravinnolla, rokotuksin ja terveillä elämäntavoilla, mutta miten voimme lisätä henkistä vastustuskykyä? Bakteerien ja virusten lisäksi lapsi joutuu taistelemaan myös henkisten painolastien ja vastoinkäymisten kanssa aikuistuessaan ja aikuisena. Halusin tietää, miten voin vanhempana ja kasvattajana lisätä myös niitä psykologisia voimavaroja, jotta lapsi selviää vastoinkäymisistä, eikä vaipuisi avuttomuuteen tai masennukseen.

Kirjasta löytyy mittareita, harjoituksia ja vinkkejä nimensä mukaisesti optimistisen lapsen kasvatukseen sekä lasten sosiaalisten taitojen harjoittamiseen. Sieltä löytyy myös monia perusteluja sille, miksi on hyvä kasvattaa lapsensa optimistiksi ja miksi hyvät sosiaaliset suhteet ovat tärkeitä.

Lisää tietoa kirjasta ja kirjailijasta:

https://www.authentichappiness.sas.upenn.edu/faculty-profile/profile-dr-martin-seligman

http://www.goodreads.com/book/show/7489.The_Optimistic_Child

 

3 kommenttia artikkeliin ”Martin Seligman: Optimistic Child

  1. Heli / Taikasaappaat sanoo:

    Onpa hyvä kirjavinkki. Martin Seligman on tuttu nimenä, mutta tähän kirjaan en ole aiemmin törmännyt. Henkinen vastustuskyky, juuri sitä sekä lapset että aikuiset tarvitsevat.

    ps. käypä kurkkaamassa minun blogiini, kirjoitin sinne juuri Parenting Happiness – seminaarin annista ja teksti voisi kiinnostaa sinua

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s