Muksuoppimateriaali

Keskustelemme muksuoppikurssin tauolla Ben Furmanin kanssa eri kasvatusmetodeista ja kursseista. Kyselen häneltä, mitä hän on mieltä muista verrattuna muksuoppiin. Esimerkiksi otan toimiva perhe-kurssin, jonka koulutuksen olin käynyt aiemmin. ”Onhan se ihan hyvä” hän aloittaa ja katsoo sitten minua suoraan silmiin poikamaisen veikeästi hymyillen ja sanoo ”mutta onhan tämä paljon hauskempaa.” Nauran ja totean hänen olevan oikeassa. Tässä on yksi niistä monituisista syistä, miksi pidän muksuopista ja Furmanista.

Kasvattamisen ei mielestäni tulisi olla otsa rypyssä tehtävää vakavaa kasvatustyötä vaan päinvastoin. Lasta opettaessa täytyy mennä mukaan lapsen maailmaan. Kun lapsi harjoittelee uusia taitoja, se tulisi tehdä leikkien, laulaen, loruillen ja nauraen, eikä naama irveellä hampaita kiristellen.

Pidän myös Furmanin ajattelutavasta, että lapsella ei ole ongelmia, vaan ainoastaan puuttuvia taitoja. Muksuopilla niitä taitoja opetellaan.

Muksuopin lumous koostuu muksuopin esittelystä, taitojen opettelun askeleista sekä lukuisista esimerkeistä. Siinä opetetaan myös, miten muksuoppia käytetään lapsiryhmissä ja miten sitä sovelletaan käytäntöön.

Olen ylpeä sinusta kertoo myönteisestä kasvatuksesta ja siitä, kuinka kehuilla, kannustamisella ja lapsen tukemisella saadaan kasvatettua hyvinvoivaa lasta. Kuinka tehdään yhteistyötä toisen vanhemman tai muiden lasta kasvattavien aikuisten kanssa. Miten ongelmat ja vaikeudet ratkaistaan taitojen opettelulla ja kuinka puuttua lapsen huonoon käytökseen.

Ratkaisutarinat 1-3 ovat kertomuksia, jotka auttavt löytämään ratkaisuja perheen ongelmiin. Lapsen pelkoihin ja painajaisiin, kiukkukohtauksiin sekä kuinka opettaa lasta ottamaan vastuuta omista teoistaan.

 Muksuoppi työkirja ja taitotaulu ovat lapsen taitojen opettelun apuvälineitä. Taitotaulun voi täyttää ja laittaa vaikka lapsen huoneen seinälle. Muksuoppityökirja on yksityiskohtaisempi ja siinä on lisäohjeita sekä myös mallit kunniakirjasta, jonka voi täyttää, kun lapsi on oppinut harjoittelemansa taidon.

 MuksuoppiAppi on uusi kännykkään saatava sovellus, jossa on paljon tietoa kasvatuspulmiin. Siellä on paljon luotettavaa tietoa kaikista tavallisista lasten ongelmista ja diagnooseista sekä luovia ja kekseliäitä ratkaisuideoita. Runsaasti valaisevia esimerkkitapauksia sekä tiivis tietopaketti Muksuopista. Sovellus on mielestäni todella helppokäyttöinen ja nopea käyttää juuri niiden ongelmien ratkaisemiseen, mitkä itsellä ovat tällä hetkellä käsittelyn alla. http://muksuoppiappi.fi/.

Lisää tietoa

http://www.muksuoppi.fi/

Samoilta sivuilta pääsee lyhytterapiainstituutin sivuille, joissa voi tilata muksuoppiin liittyvää materiaalia.

Muksuoppi

 

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Recommended For You
%d bloggaajaa tykkää tästä: